CIDI: Nederland doet mee aan anti-Israëlcircus bij dekolonisatiecomité VN

opmerking: Bij de VN hebben ze nog nooit gehoord of gedacht zelfs, aan islamitische kolonisatie en islamitisch imperialisme.

 

Nederland doet mee aan anti-Israëlcircus bij dekolonisatiecomité VN

IN NEDERLAND / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 16 nov 2019

Het dekolonisatiecomité van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag acht resoluties tegen Israël aangenomen. Nederland stemde voor zeven van de acht anti-Israëlresoluties.

Terwijl acht resoluties tegen Israël door het dekolonisatiecomité werden aangenomen, werd tegen geen enkel ander land ook maar één motie uitgevaardigd. De Joodse staat wordt onder andere veroordeeld voor “onderdrukkende maatregelen” tegen Syriërs op de Golanhoogten en “nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem en de bezette Syrische Golan”.

Het mandaat voor UNRWA – de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen – is ook met drie jaar vernieuwd. Opvallend genoeg stemde Nederland ook voor de resoluties met betrekking tot dit onderwerp. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag heeft de steun aan UNRWA namelijk voorlopig opgeschort in verband met een corruptieschandaal bij de VN-organisatie. Desondanks is Nederland voornemens om alsnog de vluchtelingenorganisatie financieel te blijven ondersteunen: voor 2020 is 13 miljoen euro gereserveerd.

UNRWA houdt problemen in stand, in plaats van deze op te lossen. De ongezonde, corrupte organisatie staat politieke en economische integratie van Palestijnen in de Arabische wereld in de weg. Inmiddels bestempelt UNRWA al meer dan vijf miljoen mensen als “Palestijnse vluchtelingen”, terwijl er naar schatting nog maar 30.000 tot 50.000 ‘echte’ vluchtelingen in leven zijn. Dat dient geen enkel humanitair doel, maar is een politiek wapen in de strijd tegen de staat Israël en tegen elke werkbare vredesoplossing. Een politiek wapen met (opnieuw) steun van Nederland.

Advertentie