Minister Bennett wil illegale kolonisatie door de PA (met EU-hulp) van Area C stoppen

Terug naar Zion

Minister van Defensie Naftali Bennett werkt aan zijn belofte om een ​​door Europa gefinancierde Palestijnse kolonisatie van onbewoonde delen van Judea en Samaria te stoppen via illegale constructies zoals bv. het geval is met de arabische kolonie Khan Al-Ahamar in Area C, Samaria (plaatje hierboven).

In de afgelopen weken heeft Bennett verschillende vergaderingen met hoge officieren in het Central Command van de IDF gehouden; De coördinator voor overheidsactiviteiten in Judea en Samaria; en extra ambtenaren in de beveiligingsinstelling om specifieke prioriteiten voor de handhaving door de IDF Civil Administration te definiëren. Bennett streeft naar een “totale stopzetting van illegale Palestijnse bouw binnen twee jaar.

Tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Bennett kregen topambtenaren uitgebreide gegevens over een jarenlange Palestijnse en Europese poging om ter plaatse feiten vast te stellen, volgens welk Area C – dat verondersteld wordt onder Israëlische controle te staan ​​en zowat 60%…

View original post 182 woorden meer