Kerstboodschap van ISIS: 11 christenen onthoofd op kerstavond in video

Terug naar Zion

ISIS-terreurgroep publiceerde vrijdag een schokkende executievideo met de onthoofding van 11 christelijke gijzelaars in Nigeria, duidelijk gepland om samen te vallen met Kerstmis. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist door de West Africa Province of ISIS. Deze factie, die in 2015 trouw aan ISIS zwoer, heette voorheen Boko Haram.

ISIS zei dat de moorden deel uitmaakten van een onlangs aangekondigde campagne om de gerichte eliminatie van de leider van de terreurgroep Abu Bakr-al-Baghdadi in oktober te wreken. Er werden geen details gegeven over de slachtoffers, die allemaal mannelijk waren, maar ISIS zegt dat ze ‘in de afgelopen weken waren gevangen’ in de noordoostelijke staat Borno in Nigeria.

De video is uitgebracht door ISIS ‘officiële Amaq propagandabureau en analisten zeggen dat het duidelijk getimed was om samen te vallen met kerstvieringen. Conflictjournalist Ahmad Salkida, die toezicht houdt op terroristische activiteiten in het noordoosten van Nigeria, schreef: ‘De beslissing…

View original post 169 woorden meer