Oekraïense neo-nazi consul in Hamburg in functie hersteld ondanks zijn ‘Mein Kampf’ -taart

Brabosh.com

De Joodse gemeenschap van Oekraïne sprak woensdag verontwaardiging uit nadat via een rechterlijke beslissing het ministerie van Buitenlandse Zaken werd gedwongen een ex-consul in zijn functie te herstellen die vorig jaar werd ontslagen vanwege antisemitische opmerkingen die in zijn functie werden gemaakt.

Israël uitte zijn verontwaardiging over de uitspraak en zei dat het ‘verward’ was. Vasyl Marushchynets, toen de Oekraïense consul in Hamburg, Duitsland, werd vorig jaar ontslagen nadat zijn berichten op sociale media aan het licht kwamen. Schrijvend op Facebook, legde hij de schuld voor de Tweede Wereldoorlog bij de Joden en riep hij op tot “dood voor de antifascisten”.

Plaatje hierboven: De Oekraïense consul Vasyl Marushchynets poseerde ook voor foto’s met een verjaardagstaart gebakken in de vorm van Adolf Hitler’s boek ‘Mein Kampf’.

Minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimkin en andere Hoge Oekraïense functionarissen hadden de opmerkingen veroordeeld. Het hof van Kiev oordeelde echter dinsdag dat de beëindiging…

View original post 640 woorden meer