AfD dwingt Duitse regering tot pro-Israël-politiek

Theresa's visie

Door: David Berger.

De AfD dwingt de Duitse regering tot een historische ommekeer met betrekking tot de Israël-politiek: Volgens Haáretz https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-germany-offers-to-join-deliberation-in-icc-case-on-israel-palestine-1.8532301 volgt Berlijn Tsjechië en betwist het Internationale Hoge Gerechtshof in Den Haag de bevoegdheid, Israël te veroordelen vanwege zogenaamde vergrijpen tegen het “Volkerenrecht”.

De Duitse regering heeft in een brief aan het Internationale Hoge Gerechtshof vrijdag de zienswijze geuit, dat “volgens de statuten van het Verdrag van Rome alleen “staten” gerechtigd zijn, om in Den Haag een aanklacht in te dienen, waartoe “Palestina niet behoort, aangezien het geen staat is”, aldus Ha’aretz.

Duitslandcorrespondent van toonaangevend israëlisch dagblad Eldad Beck prijst AfD.

De Duitslandcorrespondent van het toonaangevende israëlische dagblad Israël Hayom https://www.israelhayom.co.il/article/733827 Eldad Beck schreef, dat de ommekeer bij de Duitse regering de verdienste is van de AfD, die met haar pro-Israël-politiek de andere partijen heeft gedwongen om te handelen, o. a. bij het BDS-verbod https://www.deutschland-kurier.org/drei-anti-bds-antraege-freitag-im-bundestag-nur-die-afd-gegen-parteienfinanzierung-der-israel-boykotte/ en bij de motie…

View original post 389 woorden meer