Ambassadeur Danon noemt UNRWA’s Gaza-scholen ‘haat-faciliteiten voor terreur en wapenopslag’

Brabosh.com

De Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon heeft beschuldigd dat UNRWA-scholen in Gaza ‘terreuropslagfaciliteiten’ zijn en heeft de VN opgeroepen de organisatie te veroordelen, die de belangrijkste dienstverlener is voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten.

Hij stuurde een brief aan de hoge functionarissen van de VN over deze kwestie, nadat de Relief and Works Agency van de Verenigde Naties een paar weken geleden meldde dat een granaat en een militair vest waren gevonden in een van de Gaza-faciliteiten.

UNRWA-scholen, schreef hij,

[..] zijn door de VN gefinancierde opslagfaciliteiten voor terroristen. Dit is niet de eerste keer dat UNRWA en andere scholen door Palestijnse terroristische groeperingen voor militaire doeleinden worden gebruikt. Er zijn inderdaad verschillende incidenten geweest van zulke ernstige schendingen van het internationaal recht en de resoluties van de Veiligheidsraad.

Danon riep de speciale vertegenwoordiger voor kinderen en gewapende conflicten, Virginia Gamba, op om dergelijke incidenten te veroordelen en…

View original post 176 woorden meer