Nieuw rapport beschrijft hoe Europees geld zijn weg vindt naar Palestijnse terroristen

Vlaamse Vrienden van Israël

Geld dat door Europese regeringen en particulieren wordt geschonken, komt in de schatkist van terroristische organisaties terecht, waarschuwt een nieuw rapport van Israël’s Ministerie van Strategische Zaken.

Het ministerie bracht het rapport uit nadat de Europese Unie had aangekondigd dat het Palestijnse ‘maatschappelijke organisaties’ zou financieren, ook al zijn er leden die terrorisme steunen.

Volgens de bevindingen van het rapport hebben Palestijnse activisten een manier bedacht om Europese geldschenkingen veilig te stellen waarmee ze naast het maatschappelijk werk ook terroristische activiteiten kunnen uitvoeren. “Door de banden met maatschappelijke organisaties in het Westen kunnen ze financiële steun krijgen die ze op geen enkele andere manier kunnen krijgen”, stelt het rapport.

In de afgelopen twee jaar heeft de Shin Bet-veiligheidsdienst een aantal incidenten aan het licht gebracht waarbij Hamas de controle over het geld van hulporganisaties die actief zijn in de Gazastrook in handen heeft genomen en deze in sommige gevallen heeft gebruikt…

View original post 428 woorden meer