Aartsbisschop van Canterbury twijfelt aan de origine van Jezus Christus …

Misschien moet de Aartsbisschop van Canterbury Sylvana Simons maar even contracteren. Voor iedere ‘gelovige’ een eigen Jezus.
https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/video-sylvana-pakt-christenen-aan-god-is-een-zwarte-vrouw-jezus-evident-geen-witte-man/

Vlaamse Vrienden van Israël

De aartsbisschop van Canterbury zei vrijdag dat westerse kerken het uitbeelden van Jezus als blank, opnieuw moeten herzien te midden van een debat over symbolen als onderdeel van de Black Lives Matter-protesten.

In een radio-interview met de BBC zei Justin Welby ook dat de Kerk van Engeland kerkbeelden ‘zeer zorgvuldig’ zou bekijken op slavernijverbintenissen na wereldwijde protesten na de dood van de drugsdealer George Floyd door de politie van Minneapolis.

Welby werd gevraagd of de ‘westerse kerk’ moest heroverwegen hoe het Jezus weergeeft, waarbij de interviewer de oproep van de Amerikaanse activist Shaun King benadrukte om standbeelden en muurschilderingen te verwijderen die hem als Europeaan afschilderen.

Jezus wordt vaak afgebeeld met een bleke huid, lang golvend haar en Europese kenmerken, ondanks het feit dat hij een Levantijnse Semiet is van 2000 jaar geleden.

“Ja natuurlijk,” zei Welby en hij merkte op dat de Anglicaanse Kerk overal ter wereld…

View original post 451 woorden meer