Het plan-Trump voor “””annexatie””” van Samaria-Judea

Martien Pennings

Het laatste nieuws rond de “annexatie” van Samaria-Judea volgens het plan Trump luidt: uitgesteld. Voornaamsteredenen? Corona, Black Lives Matter Murder, Amerikaanse verkiezingen en Netanyahu’s noodzaak-coalitie met Blue-and-White waarin teveel tegenstanders van “annexatie”. Ik zet “annexatie” tussen aanhalingstekens omdat het slechts de uitbreiding betreft van de Israëlische soevereiniteit over een beperkt gebied waarop Israël voor duizend procent en in zijn geheel moreel en internationaal-rechtelijk het gezag kan claimen.

Ik gebruik het woord “annexatie” tóch omdat de meer waarheidsgetrouwe omschrijving – de uitbreiding van de Israëlische soevereiniteit over eenbeperkt gebied waarop Israël voor duizend procent en in zijn geheel moreel en internationaal-rechtelijk het gezag kan claimen – te lang is om telkens te gebruiken.

Beperkt gebied! Want zoals David Friedman in een artikel in de New York Post van 4 mei 2020 nog eens duidelijk maakte: “( . . .) the Trump vision provides for a two-state solution( …

View original post 2.993 woorden meer