Hezbollah recruteert Israëlische arabieren om terreurcellen op te richten in Israël

Brabosh.com

In de afgelopen jaren heeft Hezbollah sociale media gebruikt om Israëlische Arabieren en Palestijnen in Judea & Samaria te rekruteren om Israëlische doelen aan te vallen. Een recente innovatie in terroristische tactieken heeft geleid tot ‘virtuele ondernemers’, die tot op heden grotendeels in verband zijn gebracht met de online rekruteringsinspanningen van Islamitische Staat.

De virtuele planners van Hezbollah, vergelijkbaar met die in de Islamitische Staat, gebruiken sociale media om contact te leggen met potentiële rekruten voordat ze overschakelen naar meer gecodeerde communicatieplatforms, geld overmaken en instructies geven om cellen te vormen, surveillance uit te voeren en terroristische aanslagen uit te voeren.

Online rekrutering is een goedkope optie die Hezbollah aannemelijk kan ontkennen. Hoewel elk virtueel complot onder leiding van Hezbollah dat gericht was op Israël tot dusver is verijdeld, besteden de Israëlische autoriteiten tijd en middelen aan het verstoren van deze plannen ten koste van andere, dringender bedreigingen.

Door Palestijnen…

View original post 653 woorden meer