De Verenigde Naties blijven doofstom en blind voor het Palestijnse antisemitisme

Terug naar Zion

De huidige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, secretaris-generaal Antonio Gutteres, is een fatsoenlijke man en een enorme verbetering ten opzichte van eerdere leiders zoals Ban Ki Moon, die Palestijnse geweld tegen Israëli’s bijna aanmoedigden.

Maar binnen dat complement zit de pijnlijke erkenning dat de Verenigde Naties iedereen verblindt. Op 9 november 2020, ter herdenking van de verjaardag van Kristallnacht, de pogrom tegen de Joden in Duitsland en Oostenrijk die de Holocaust inluidde, reikte het World Jewish Congress (WJC) de Theodor Herzl Award uit aan Guterres.

De 71-jarige António Manuel de Oliveira Guterres is een boegbeeld van de Partido Socialista, de socialistische partij van Portugal en een voortrekker van de Socialistische Internationale.

Na ontvangst van de onderscheiding hield de secretaris-generaal een toespraak over de verschrikkingen van de Holocaust en de eeuwen van antisemitisme, ook in zijn thuisland Portugal, dat in de middeleeuwen al zijn Joden had verdreven. Hij raakte het coronavirus aan dat…

View original post 638 woorden meer