ICC Den Haag geeft groen licht om Israël te vervolgen voor oorlogsmisdaden tijdens Gaza oorlog van 2014

Brabosh.com

Aanklagers bij het Internationaal Strafhof hebben een aanzienlijke technische barrière weggenomen om Israëli’s te berechten wegens vermeende oorlogsmisdaden tegen Palestijnen.

Vrijdag besloot een panel van drie rechters van het in Nederland gevestigde tribunaal dat de rechtbank bevoegd is om Israëliërs en Palestijnse terroristen, ook van Hamas, te onderzoeken op vermeende misdaden tijdens de Gaza-oorlog van 2014 aka Operation Protective Edge, omdat de Palestijnse Autoriteit als een staat kan worden beschouwd in de context van de rechtszaak, meldde de Associated Press .

Het ICC onderzoekt sinds 2015 een zaak die door de Palestijnse Autoriteit is aangespannen en hoofdaanklager Fatou Bensouda heeft gezegd dat haar voorlopige onderzoek naar het verzoek om een ​​zaak te openen, aangaf dat er oorlogsmisdaden hadden plaatsgevonden.

Israël heeft de bewering afgewezen en de bevoegdheid van de rechtbank betwist, met het argument dat de rechtbank niet bevoegd is om haar acties te onderzoeken, omdat het een van…

View original post 779 woorden meer