Nieuw rapport stelt dat UNRWA loog over het verwijderen van Israël- en Jodenhaat uit Palestijnse schoolboeken

Terug naar Zion

Een nieuw rapport van een waakhondgroep beweert dat de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), die Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen dient, opruiing en haatzaaiende uitlatingen niet heeft verwijderd uit haar educatieve materiaal, zoals het had beloofd.

Nadat een rapport van de organisatie IMPACT-se kritiek opriep van donorlanden, gaf UNRWA toe dat het racistisch en opruiend educatief materiaal gebruikte en zei dat al deze inhoud tegen november 2020 was verwijderd:

Niet dus. In het nieuwe rapport van IMPACT-se stond dat, ondanks de beweringen van het bureau dat het probleem is verholpen, het educatieve materiaal vol blijft staan ​​met haatzaaiende uitlatingen en aansporingen tot geweld. Een woordvoerder van de UNRWA reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Algemeiner om commentaar.

Bijzonder problematisch, aldus het IMPACT-se-rapport, zijn de ‘zelfstudiekaarten’ die worden uitgegeven aan eerste- tot negende-klassers. Een spellingoefening voor negende klassers veroordeelt bijvoorbeeld alle vredesakkoorden tussen Israël en niet-gespecificeerde Arabische landen…

View original post 301 woorden meer