HRW overschrijdt de lijn met de beschuldigingen van apartheid tegen Israël

Terug naar Zion

Human Rights Watch (HRW) heeft een rapport uitgebracht dat in wezen het bestaansrecht van Israël in twijfel trekt en beweert dat de Israëlische autoriteiten “de misdaden tegen de menselijkheid van apartheid en vervolging” plegen. Het komt nadat de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, eerder deze maand zei dat Israël op weg is om een ​​apartheidsstaat te worden.

Het 217 bladzijden tellende rapport werd echter geconfronteerd met aanzienlijke weerstand tegen de verregaande beschuldiging van apartheid, en de bevindingen ervan zijn door experts en anderen weerlegd als zijnde ongegrond ”en het toepassen van een dubbele standaard op Israël”.

Arsen Ostrovsky, een internationale mensenrechtenadvocaat en CEO van het International Legal Forum, vertelde JNS dat het HRW-rapport “vol zit met kwaadaardige leugens en grove verdraaiingen van de wet, terwijl het handelt in losgeslagen haat, ophitsing en racistische stereotypen. “Kortom,” zei hij, “dit rapport komt neer op een antisemitische ‘bloedlastering’ tegen de Joodse staat.”

Volgens…

View original post 1.371 woorden meer