Nederlandse partij FvD: ‘Quarantaineplicht staat gelijk aan Jodenvervolging’

Misschien moet het FvD de definitie van jodenvervolging nog maar eens lezen.

Terug naar Zion

In de Nederlandse Tweede Kamer is consternatie ontstaan nadat een Kamerlid van Forum voor Democratie (FvD) de quarantaineplicht heeft vergeleken met de Jodenvervolging.

Het Forum voor Democratie (afgekort: FVD) is een Nederlandse politieke partij met een liberaal-conservatieve signatuur. Ze wordt vaak als rechts-populistisch, nationalistisch en radicaal rechts beschouwd.

Het gaat om Pepijn van Houwelingen, die op 31 maart zitting nam in de verviervoudigde fractie van FvD. Hij maakte zijn opmerkingen woensdag in een algemeen overleg en doelde op de verplichte quarantaine voor reizigers uit corona-risicolanden, het onderwerp waarover gesproken werd.

De quarantaineplicht voor reizigers uit risicolanden is net zo totalitair als de vervolging van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo lang terug hoeven we niet in onze geschiedenis te kijken om de vreselijke gevolgen van ‘ach, je hoeft toch niet op het bankje in het park te kunnen zitten’-houding ten aanzien van een bepaalde bevolkingsgroep te kunnen…

View original post 391 woorden meer