Waarom de VS echt een Palestijns consulaat in Jeruzalem willen?

Terug naar Zion

De regering-Biden probeert een van Israëls grootste diplomatieke prestaties van de afgelopen decennia gedeeltelijk ongedaan te maken, met name de erkenning van Israëls soevereiniteit over heel Jeruzalem door de Verenigde Staten, gevolgd door tal van andere landen. 

Het goede nieuws is, in tegenstelling tot veel diplomatieke aanvallen, dat de Israëlische regering de macht heeft om deze te stoppen.

De Verenigde Staten dringen aan op het openen van een nieuw diplomatiek kantoor in Jeruzalem – een kantoor dat gericht zou zijn op de Palestijnse Autoriteit. De Amerikaanse ambassade in Jeruzalem biedt al consulaire diensten aan de Palestijnen. 

Het is ongehoord dat een land een onafhankelijk consulaat heeft in dezelfde stad waar het al een ambassade heeft. Het doel van het creëren van een apart consulaat is om de erkenning van Jeruzalem door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump te ondermijnen. Maar volgens het internationaal recht zouden de Verenigde Staten de toestemming van Israël nodig…

View original post 641 woorden meer