Plan van de EU om antisemitisme te bestrijden is ‘niet ernstig’, zeggen Joodse gemeenschapsleiders

Terug naar Zion

Leiders van Europese Joodse gemeenschappen bekritiseerden het ontbreken van verwijzing naar religieuze vrijheden in een plan van de Europese Unie om antisemitisme te bestrijden en het Joodse leven te versterken.

“Ze namen de gemakkelijke weg en faalden om het juiste te doen”, zei Rabbi Menachem Margolin, de voorzitter van de European Jewish Association, een in Brussel gevestigde lobbygroep, dinsdag op een conferentie over het strategische plan dat de Europese Commissievorige weekpubliceerde.

Met de titel “EU-strategie ter bestrijding van antisemitisme en bevordering van het joodse leven (2021-2030)”, herhaalde het 46-pagina’s tellende document dat op 6 oktober werd gepubliceerd, verschillende langetermijndoelen en -beginselen van verschillende EU-instellingen met betrekking tot antisemitisme, waaronder de goedkeuring van een EU-definitie van door de lidstaten en het opleiden van jongeren tegen stereotypen.

‘Niet ernstig’

Maar het noemde noch het verbod op de shechita, dat recentelijk in meerdere EU-landen, waaronder België in 2019, is ingevoerd

View original post 438 woorden meer