Waarom de Arabieren zich ergeren aan de Europeanen

  • Het Europees Parlement… heeft veel Arabieren woedend gemaakt door op te roepen om Expo 2020 Dubai te boycotten… De timing van de resolutie is problematisch. Het impliceert dat het Europees Parlement de VAE wil straffen voor het ondertekenen van een vredesverdrag met Israël. De resolutie valt samen met de eerste verjaardag van de ondertekening van de Abrahamakkoorden, de term die wordt gebruikt om te verwijzen naar vredesakkoorden tussen Israël en de VAE en Bahrein.

 

  • Door de VAE apart te noemen, heeft het Europees Parlement de kant gekozen van de vijanden van vrede, samenwerking en normalisering tussen Israëli’s en Arabieren.
  • Erger nog, het Europees Parlement zag geen reden om Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad te veroordelen voor hun dagelijkse schendingen van de mensenrechten tegen Palestijnen in de Gazastrook.
  • Resoluties zoals die van het Europees Parlement zijn het soort resoluties dat de vijanden van de vrede in het Midden-Oosten – waaronder blijkbaar nu ook het Europees Parlement – munitie geeft om te blijven vechten voor het bereiken van hun doel, de vernietiging van Israël.
  • Zij zijn tegen het bestaan van Israël. Zij willen Israël niet in het Midden-Oosten zien. De meesten van hen willen Israël vervangen….
  • “Het besluit doet vragen rijzen over de werkelijke redenen die geleid hebben tot deze vijandigheid van het Europees Parlement tegenover een land dat veel bereikt heeft op het gebied van de mensenrechten. Het Europees Parlement wordt verondersteld deze kwesties te steunen, niet precies het tegenovergestelde.” – Mona Ali Al Motawa, prominent schrijfster uit Bahrein, Al-Watan, 21 september 2021.
  • [D]e VAE hebben geen behoefte aan “een certificaat [van eer] van kwaadwillende entiteiten en zullen zich niet laten beïnvloeden door wanhopige pogingen om haar prestaties te verstoren.” – Saoedische columnist Dr. Ali Al-Kheshaiban, Al-Ain, 22 september 2021.
  • Een aantal zeer luidruchtige Arabieren, kortom, zeggen luidkeels tegen de Europeanen dat ze zich met hun eigen zaken moeten bemoeien.
  • De Arabieren vertellen de Europeanen ook dat als zij zich moeten bemoeien met de interne aangelegenheden van de Arabische landen, zij op zijn minst die staten moeten steunen, zoals de VAE, die echte vooruitgang hebben geboekt op het gebied van de mensenrechten, in plaats van terroristen te steunen en aan te moedigen door oproepen tot het boycotten van wereldwijde samenwerkingsevenementen.

Bron: Waarom de Arabieren zich ergeren aan de Europeanen

Advertentie