UNRWA staat op instorten, kan geen salarissen betalen, zegt Lazzarini

Brabosh.com

De VN-organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) staat “op het punt vaninstorten” en kan zijn novembersalarissen niet op tijd betalen, zei commissaris-generaal Phillipe Lazzarini.

“Tientallen jaren van investeringen in uitstekende diensten dreigen nu te worden teruggedraaid”, zei Lazzarini in een verklaring die hij woensdag uitbracht over de crisis.Hij sprak in de nasleep van de bijeenkomst die de Adviescommissie van de groep deze maandag en dinsdag in Amman heeft gehouden.

“Tijdens bijeenkomsten met de belangrijkste partners van UNRWA in de afgelopen twee dagen heb ik opgeroepen tot onmiddellijke fondsen voor gezondheidszorg/onderwijs/sociale diensten voor Palestijnse vluchtelingen voor 2021”, twitterde Lazzarini.

Dergelijke financiering is vooral belangrijk bij het uitblijven van een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, zei hij. “Ik heb de donoren eraan herinnerd dat bij gebrek aan een politieke oplossing waarbij Palestijnse vluchtelingen betrokken zijn, UNRWA onvervangbaar is voor hun rechten en diensten volgens het mandaat van de Algemene…

View original post 343 woorden meer