Likoed.nl: Zeven gesubsidieerde Palestijnse organisaties gelieerd aan terreur. Nederland moet daar geen ‘ontwikkelingshulp’ meer aan geven.

Zeven gesubsidieerde Palestijnse organisaties gelieerd aan terreur

Nederland moet daar geen ‘ontwikkelingshulp’ meer aan geven.

27 januari 2022 in Persberichten Reading Time: 3 mins read

Er zijn overstelpende bewijzen dat zeven Palestijnse Ngo’s gelieerd zijn aan de extreemlinkse Palestijnse terreurbeweging PFLP.

De PFLP wordt door de EU, de VS en Israël aangemerkt als terreurorganisatie. De PFLP is erop uit om Joodse Israëlische burgers te vermoorden. Een beruchte recente terreurdaad was de moord op het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb in 2019. Rina werd op haar natuurwandeling opgeblazen door een bermbom.

Deze aanslag werd gepleegd door een terreurcel van de PFLP die ook bestond uit leden van de door Nederland gesubsidieerde UAWC, een van de zeven organisaties. Nederland heeft mede hierom besloten de subsidie aan het UAWC stop te zetten.

Het is daarom ronduit schandalig dat de SP en BIJ1 vorige week Kamervragen indienden waarin ze dit besluit ter discussie stellen: “Wat gaat u eraan doen om deze schadelijke en onjuiste beeldvorming [van het UAWC] tegen te gaan?” 
De SP en BIJ1 willen dus dat Nederland de subsidie voortzet of er niets gebeurd is. Willen deze partijen werkelijk dat:

Lees hier verder