Europese Unie financiert illegale Palestijnse projecten op de Westelijke Jordaanoever

Brabosh.com

De verovering van het land wordt niet bereikt door politieke rechten en diplomatieke garanties veilig te stellen, maar eerder door voortdurend nederzettingswerk, door wortels te verdiepen en zich op de grond te vestigen.
(David Ben-Goerion, 1915)

Een rapport van het Israëlische Ministerie van Inlichtingen levert scherpe kritiek op de Europese Unie voor het financieren van de illegale ‘overname’ door de Palestijnse Autoriteit van gebieden die worden erkend als onder Israëlische soevereiniteit vallen.

Het document, voor het eerst vertaald door Honest Reporting, beschrijft hoe buitenlandse regeringen honderden miljoenen euro’s gaven aan Palestijnse projecten in Area C in Judea en Samaria. Dergelijke financiering is in strijd met het internationaal recht en relevante overeenkomsten.

Met de titel “The Palestinian Campaign for Area C: Shaping a Security Reality on the Ground, Description and Implications,”beschrijft het rapport hoe de Palestijnen EU-fondsen gebruiken om duizenden illegale constructies te bouwen en delen van landbouwgrond…

View original post 120 woorden meer