OPINIE: “Hoe de Nederlandse media Israël haat en antisemitisme voeden”

Joop Soesan

https://www.israelnieuws.nl/post/opinie-hoe-de-nederlandse-media-israël-haat-en-antisemitisme-voeden


Ja, u leest het goed: “Joden moeten ze afmaken”, schrijft ene Teunis Jager onder een Facebookpost van RTL4, die dat schijnbaar goed vindt en het laat staan.

Het kwalijke is dat RTL4 geen enkele reden zag die opmerking te verwijderen, en van degenen die bij Facebook over deze post hebben geklaagd, kreeg ik te horen dat Facebook vooralsnog niet heeft ingegrepen en dit soort antisemitische opmerkingen goedkeurt.


Het is niet van vandaag of gisteren, maar al langere tijd duidelijk zichtbaar, veel Nederlandse media vinden positief nieuws over Israël maar niets, en geven bij voorkeur negatief nieuws door.

Het weglaten van essentiële feiten, waardoor een artikel een andere inhoud krijgt, het insinueren van iets wat niet heeft plaatsgevonden, het past allemaal in het straatje om Israël in een negatief daglicht te plaatsen.

Ne, Israël is niet perfect, maar het is opvallend hoe vaak zaken in ander daglicht worden gesteld. Rectificatie achteraf werkt niet omdat het kwaad dan als is geschied.

Een voorbeeld van vrijdag, toen NOS-Teletekst met onderstaand bericht kwam, waar het feit van stenen gooien voor het gemak wordt weggelaten:

Advertentie