Honist Reporting: Why is the European Union Funding Palestinian Propaganda Tours to the West Bank?

By

Rachel O’Donoghue October 2, 2022

Een groep van 11 Europese journalisten werd onlangs uitgenodigd voor een zesdaagse rondreis door Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever in een reis die ogenschijnlijk bedoeld was om hen te informeren over het soort hulp dat de Europese Unie en haar lidstaten geven aan het Palestijnse volk.

De door de EU gefinancierde uitnodiging, georganiseerd door het vertegenwoordigde ministerie van de Europese Unie in Jeruzalem, werd alleen gericht aan journalisten die bereid waren een verklaring van één pagina in te dienen waarin werd uitgelegd waarom ze wilden deelnemen en hoe ze de reis zouden gebruiken voor hun werk. Het verzoek, dat een indirecte manier leek te zijn om toekomstige gepubliceerde stukken vooraf te controleren, was een vroege indicatie van wat voor soort persreis dit zou worden: een volwaardige, pro-Palestijnse propagandatour.

Op de agenda van de zesdaagse reis stond een lezing op de kantoren van Al Jazeera om de “uitdagingen” van de pers te bespreken, gevolgd door een bezoek aan de gebouwen van de Palestijnse ngo Al-Haq in Ramallah en later een ontmoeting met de controversiële Israëlische organisatie Breaking the Silence. Met name alle bovengenoemde hebben zich schuldig gemaakt aan het herhaaldelijk verspreiden van anti-Israël laster.

(google translate)

Lees hier verder.

Featured

Why is the European Union Funding Palestinian Propaganda Tours to the West Bank?

Advertentie