Brabosch: Pfizergate: Vaccindeal Von der Leyen met Pfizer grootste corruptieschandaal ooit

Europarlementariër Cristian Terhes (Roemenië) toont op een persconferentie het contract dat tussen de EU en Phizer werd ondertekend omtrent de aankoop van bijna een half miljard vaccins. De essentiële info op de pagina’s werd met een dikke zwarte viltstift weggestreept. ( foto in artikel onder link)

Zes leden van het Europees Parlement hielden op 11 oktober 2022 een persconferentie, een dag nadat Albert Bourla, CEO van Pfizer, weigerde deel te nemen aan de Covid-commissie en vragen te beantwoorden.

_____________________

De Europese Rekenkamer publiceerde recentelijk een rapport over de EU-aankoopstrategie voor vaccins.6 Hieruit blijkt de ongebruikelijke rol van Ursula von der Leyen bij de voorbereidende onderhandelingen over het grootste vaccincontract van de EU – voor maximaal 1,8 miljard doses van het BioNTech/Pfizer-vaccin, dat in mei 2021 werd gesloten. In tegenstelling tot de normale procedure waarbij een onderhandelingsteam bestaande uit ambtenaren van de Europese Commissie en van de lidstaten verkennende gesprekken voeren, gebeurde dit nu met sms’jes tussen Bourla en von der Leyen.

Tot op heden krijgen parlementsleden die vragen hebben over de voorbereidingen van het vaccincontract met Pfizer geen informatie. De Europese Commissie weigerde niet alleen de tekstberichten te openbaren, maar ook verslagen van de besprekingen met Pfizer – in de vorm van notulen, namen van geraadpleegde deskundigen, overeengekomen voorwaarden of ander bewijsmateriaal – te overleggen.

_________________

Lees verder onder link hier bovenaan in tekst.

Advertentie