Likoed: Wereldheerschappij: Joden of reptielen?

Antisemitische complottheorieën zijn wijdverbreid – Palestijnse leiders promoten die.

De laatste weken is er veel te doen geweest over de komst van de Engelse complotdenker David Icke naar Nederland.
Die zou spreken op een demonstratie op de Dam in Amsterdam. Het kabinet heeft hem de toegang tot Nederland ontzegd, in verband met risico’s voor de openbare orde. Dit omdat zijn complottheorieën antisemitisch zijn en daarom grote maatschappelijke onrust veroorzaakten.

Wat je daarvan ook mag vinden, in de media werd meestal niet erg duidelijk wat zijn complotten met reptielen met de Joden te maken hebben. De twee complottheorieën waarop dit is gebaseerd, lichten wij daarom hieronder toe.

Wereldheerschappij

Het eerste complot is dat de Joden de wereld zouden willen beheersen. Dit is een erg oude complottheorie. Deze kreeg nog vastere vorm toen de Russische geheime dienst in 1905 het boek ‘De protocollen van de wijzen van Zion’ publiceerde. Hierin wordt zogenaamd verslag gedaan van een Joodse conferentie waarin besproken wordt hoe de Joden complotteren om de wereld onder controle te krijgen. Zie ook Wikipedia.

Ondanks dat het bewezen is, dat het door de geheime dienst verzonnen is, vindt het boek nog gretig aftrek. Het boek was lang gewoon te koop bij Bol.com Dat vermeldde niet eens dat het een antisemitische fantasie betreft, maar prees het boek aan. In 2018 bracht Likoed Nederland twee persberichten uit om hierop te wijzen. Bol.com paste het beleid aan. Maar pas deze week kondigde Bol.com aan antisemitische boeken gegarandeerd nooit meer te verkopen. Lees hier verder.

Advertentie