Derde deel Marokkanen analfabeet en 70% gediplomeerden werkloos

E.J. Bron

Screenshot_335

De Hoge Planning Commissie stelt in het rapport over onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek voor het jaar 2018 vast dat een derde van de Marokkaanse bevolking analfabeet is en 70% van de afgestudeerde universiteitsstudenten werkloos zijn. Het aantal analfabeten is betreurenswaardig. De bevolkingsgroep die het meeste lijdt aan analfabetisme zijn vrouwen in de plattelandsgebieden. Volgens het rapport is wel een daling opgemerkt van het analfabetisme bij jongeren van minder dan 25 jaar.

Het aantal schoolverlaters daarentegen kent een zorgbarende stijging in plattelandsgebieden. Dit zou voornamelijk komen door de moeilijke bereikbaarheid van de scholen. In 2017 waren er meer dan een miljoen schoolverlaters volgens het rapport.

Het rapport toont tevens aan dat twee derde deel van de gediplomeerde universiteitsstudenten geen job vindt in de sector waarvoor hij studeerde. Volgens de HCP is “de onderwijscrisis in Marokko een structureel en ethisch probleem dat de toekomst van het land en de toekomstige…

View original post 25 woorden meer